סדנת אמנות המופע בהנחיית אורין יוחנן
אורין יוחנן, חברת קבוצת תאטרון קליפה משנת 2013, יוצרת ופרפורמרית רב תחומית, מלווה תהליכים אמנותיים, אשת גוף בעלת ידע נרחב, זוכת פרסים ומענקים רבים – מזמינה אתכן ואתכם להשתתף בסדנת אמנות המופע, הייחודית לתאטרון קליפה.
הסדנה מבוססת על שיטות מחקר ועבודה של הקבוצה, תוצר של שנות פיתוח רבות וניסיון מעשי ומחקרי. במרכזה עומדים תרגילים מגוונים, פיזיים ותיאורטיים, המאפשרים חוויה אותנטית של אמנות המופע, מתוך אמונה שעשייה ופעולה היא הדרך היעילה ביותר ללמוד ולהבין את התחום.
התרגילים והמתודות המגוונות שילמדו בסדנה נבנו בעשרות סדנאות ומפגשים בארץ ובעולם, ב30 שנות פועלה של קליפה.
הסדנה מקיפה מגוון רחב של סגנונות בימתיים ודרכי יצירה, ביניהם: תיאטרון מחול, תיאטרון תנועה, תיאטרון פיזי, תיאטרון חזותי, תיאטרון חפצים, פנטומימה, ליצנות מודרנית, מייצג, בוטו ועוד.
השיעורים מדגישים את הנושאים הבאים:
· יסודות התנועה, תנועה מופשטת ועלילתית
· עבודת היחיד, עבודה בזוג, עבודה בקבוצה
· גוף, קול וקצב
· חפץ, חומר, תלבושת, חלל·
כל שיעור מורכב משלושה חלקים:
· תרגילי חימום
· תרגילי אלתור ולמידה מונחית
· תרגיל יצירה – בסוף כל שיעור יציגו התלמידים קטעי יצירה קצרים שהוכנו במהלך השיעור.
הסדנה מיועדת לשחקנים, רקדנים, יוצרים ואמנים מכל התחומים המעוניינים לשכלל את יכולותיהם הבימתיות ולפתח את כישורי היצירה שלהם.
…
הסדנה מתפרשת על פני 4 מפגשים, כאשר כל מפגש 4 שעות (סה"כ 16 שעות לימוד)
מחיר: 750 ש"ח
הסדנה הקרובה תתקיים בשעות והתאריכים הבאים:
23/7/26 – רביעי – 17:00-21:00
24/7/26 – חמישי – 17:00-21:00
25/7/26 – שישי – 12:00-16:00
26/7/26 – שבת – 17:00-21:00








